Aan het begin van elk seizoen gaan 15 - 20 leden drie dagen op schaatstrainingskamp in Enschede. Even weer de puntjes op de i, onder leiding van onze eigen, goede trainer.

Onze reguliere schaatstraining in Deventer op woensdagavond van 20:00 - 22:00, vanaf 21:00 een uur in twee exclusieve groepen onder leiding van onze vaste docenten Aafke en Barry.  

Optie op deelname schaatstraining in Nijmegen, 11 zondagavonden van 19:15 - 20:45. Kleine groepen, fijn ijs.

Deventer schaatsnacht, bijvoorbeeld als voorbereiding op de Weissensee.

Alternatieve Elfstedentocht Weissensee, elk jaar gaat er wel een Liemers groepje naar toe. Afhankelijk van belangstelling tot 10 man.

wat doen we?

gallery/img-20171103-wa0003
gallery/groep bij top keppel

schaatsen

Een aantal van onze leden is ook op kleine wieltjes actief. Elk jaar doet een groep van zo’n 20 man/vrouw mee aan onze skeelertraining, gegeven door onze eigen trainer. We focussen op duurvermogen en techniek, maar ook souplesse waarbij we vooral de schaatstechniek in het hoofd houden. Bij nat weer verzinnen we een alternatief, bijvoorbeeld een bostraining.

Elke zondagochtend gaan we, - als het maar even kan- een mooie rit door De Liemers rijden vanuit Zevenaar. (We verzamelen bij Burger King). Afhankelijk van de omstandigheden rijden we 40-60 km in een mooi duurtempo. Fietsers zijn daar ook welkom bij. Onze kopman op de fiets bepaalt het tempo en de route. Hij kent elk pad en elk takje dat er op ligt, en weet ons telkens weer te verrassen met iets moois, in ons landschap dat we zo goed dachten te kennen. 

skeeleren

gallery/140941858175271900_resized

FIETSEN

Hoewel we geen wieler(toer)club zijn wordt er naast het schaatsen en skeeleren ook wel gefietst. 

Fietsen is sowieso een leuke trainingsvorm als aanvulling op schaatsen, en een goed alternatief als je niet op skeelers wil, of dit niet op de openbare weg durft. Er zijn een aantal fietsgroepjes ontstaan die geregeld op pad gaan. Daarnaast wordt af en toe (bij voldoende animo) een rit georganiseerd in een mooie omgeving, zoals Zuid Limburg.